Fitness trenér Libor Voborník vícemistr světa NABBA 2007, vytvořeno www.linnetdesign.cz a www.blockart.cz

Tyčinky

Tyčinky

Nemáte čas na jídlo, chcete podpořit svalový růst, nebo vám chybí pouze energie? Jistou možností je návštěva rychlého občerstvení, to se však se sportovní výživou a zdravým životním stylem příliš neslučuje. Dobrou ne-li nejlepší volbou rychlého jídla jsou pro vás proteinové a sacharidové tyčinky.


Proteinové tyčinky

Jak už z názvu vyplývá, jedná se o tyčinky s vysokým obsahem bílkovin. Jsou tedy vhodné jako rychlá svačinka pro návštěvníky posiloven a fitness center, stejně jako pro vytrvalostní sporty. Tyto tyčinky obsahují vysoký poměr plnohodnotných živočišných bílkovin ve formě mléčného proteinu, který je přirozeným zdrojem bílkovin pro člověka. Mléčná bílkovina je také základem pro výrobu syrovátkového a kaseinového proteinu. Tyto tyčinky tedy využívají výhod obou těchto složek. Jsou pomocníkem ve snaze budování svalové hmoty, slouží k podpoře regenerace a k opravě poškozených tkání. Tyto tyčinky obsahují také vyvážený poměr aminokyselin a peptidových řetězců, které jsou ihned transportovány do krve a odstraňují tak pozátěžový katabolismus.


Sacharidové tyčinky

Hlavním úkolem těchto tyčinek je dodat energii do organismu, a to ve formě jednoduchých a převážně komplexních sacharidů. Konzumace komplexních sacharidů je vhodnou volbou, protože tyto sacharidy prudce nezvyšují hladinu krevního cukru, která je následována rychlým poklesem a „vlčím hladem“. Velké zastoupení v sacharidových tyčinkách mají také ovesné vločky. Ty jsou přirozeným zdrojem vlákniny, která upravuje naše trávení a vstřebávání potravy. Samozřejmě pozitivním směrem. Sacharidové tyčinky jsou vhodnou volbou v energetické krizi, jako malá svačinka během dne, na cesty nebo pouze když vás honí mlsná. Obsahují navíc malé množství tuku, takže vaše štíhlá linie není tolik ohrožena.

Všechny tyčinky, jak proteinové tak sacharidové, se vyrábějí v mnoha velmi chutných příchutích. Volba je již pouze na vás.

(c) 2019 Libor Voborník | Info o webu